HTML

subidubi Svédországban

Ez a blog remélhetőleg annak lesz érdekes, aki ismer, és érdekli mi is történik velem itt Svédországban vagy valahol a környékén:)

Friss topikok

Linkblog

2010.01.23.

2010.01.23. 23:45 Kozy87

2010.01.23.

Irány Malmö. Mivel Viola nem jött, inkább gyógyulgatott otthon, lehet hogy nekem is ezt kellett volna csinálnom. Micheal csak később csatlakozott hozzánk, lévén ”hung over”-je volt, így Nórival indultunk a látszólag mozdonynélküli, viccesvonattal. Leültünk kinéztünk az ablakon és szinte ott is voltunk 10 perc alatt. Ott Daniellel találkoztunk, aki az idegenvezetőnk volt. Először a kikötő felé, ahol egy finn óriáskomp érkezett a kikötőbe. Nem is kell mondanom, hogy nagyobb volt mint a parton levő 5 emeletes ház minden irányban, jól kellett a kapitánynak manőereznie ám. Volt egy kis a38-szerű bulihajó, aminek a híres és méltán tisztelt Günther a tulajdonosaJ.

hogy ki ő?

https://www.youtube.com/watch?v=DbYtqAWDF2U

https://www.youtube.com/watch?v=v3sNARLNu_Y

Ezt követően megnéztük Malmö egyik nagy deszkaparkját. Hát semmi extra, de Gábor biztos értékelné. Közelben volt Malmö új, luxus toronyháza, ami nagyon magas és érdekes a formája, mintha meg lenne csavarva az egész, így magasodik a kikötő felé. Szép, új lakónegyed szélén található Malmö strandja, ahol a nyáron svédek százai fürdenek, és mindössze egy kis bódé van a parton, mint büfé, ami idegesíti őket:) Bezzeg a Balatonon;) A Titanic után, vagyis a tengerbe épphogy benyúló apró móló, ami úgy néz ki mint egy hajó eleje, elindultunk a belvárosba szikrázó napsütésben. Ekkora már szerintem jégkockában keringett bennünk a vér, mert tengerpart lévén nagyon szeles volt és a napsütésnek alig éreztük az erejét, de legalább egy kis D-vitamint szintetizáltunk. Egy tengeralattjáró mellett vezetett az utunk a belváros bevásárlóközpontjaiba. Itt úgy oldották meg, hogy megmaradtak a sétáló-, bevásárlóutcák és a régebbi házakban összenyitották a belső tereket és mintha plázában sétálna az ember úgy érzi magát, egyes nagyobb tömök között emeleti híd vezetett át. Rengeteg kávézó, mert a svédek a világon a második legnagyobb kvfogyasztók egy főre vetítve. Michael csatlakozott hozzánk az új rikítóan viccesen álló piros sapkájába, de hát angol:p Ezután elmentünk még a szórakozó és étkező negyed felé, ahol mindenféle pubot és éttermet találtunk, de asszem csak jóidőben fogok viszsajönni, igaz ha busszal jövök Lundból, szinte ott lesz le rögtön. Mikor helyi svéd ételekről kérdezősködtem kiderült, hogy Daniel rokona vendéglős és viszonylag jó áron igazi svéd ételeket szolgál fel az éttermében. Ezt észben tartom majd.  Egy későbbi meghívásra is hivatalosak leszünk majd hozzá, ahol anyukája (lengyel) főz majd valami zseniálisat. Visszafelé beültünk egy hangulatos, igazi talponálló kvzóba, ahol kakóízű forrócsoki szolgáltak fel… de mégis jobb mint a mekiben:) Ezután elindulunk haza teljesen átfagyva, majd biciklin mégtovábbfagyva. Nagyon rendes volt velünk, hogy áldozott az idejéből ránk és tényleg jókat lehet vele beszélgetni és mindenről, örülök hogy megismertem. Talán most már felengedtem így éjfélhez közel, pedig Daniel hívott minket Malmöbe bulizni, majd ha fagy! vagyis majd ha nem fagy… így itthon végre feltöltöttem a blogot és a képeket netre, rántottáztam egyet ééés azt este fénypontja: megszólalt a tűzjelző. oké, irány a folyosó. kimegyek, pár ember akkor nyitott ki, és ekkora a francia srác aki sréhen lakik kivágta az ajtót és kirohant füst kíséretében. Nem égett semmi szerencsére, mindössze nem figyelt oda és krumplit a sütőben sütötte és mikor kinyitotta dőlt belőle a füst, és hát az ablak sem segített. Szerencsére hívták a karbantartót hogy semmi baj, és hogy kapcsolja már ki a vinnyogást, ami röpke 30 percig biztosan tartott ha nem tovább. Nem kívánom senkinek, még max hangerőnél sem.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozyinsweden.blog.hu/api/trackback/id/tr811696693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása