HTML

subidubi Svédországban

Ez a blog remélhetőleg annak lesz érdekes, aki ismer, és érdekli mi is történik velem itt Svédországban vagy valahol a környékén:)

Friss topikok

Linkblog

SEA BATTLE

2010.02.22. 16:06 Kozy87

Huh, asszem nyitok egy lángosost vhol nyugat-európában mert zseniális lett a "könnyű" vasárnapesti lángos :)

Sikerült kb 4 után elaludni, vasárnap hajnal után nem volt könnyű. De 7kor már keltem is, fontos volt, mert jegyet kellett venni a SEA BATTLE-re, ami egy 3 napos parti Lund-Stockholm-komppal Tallin-komppal Stockholm-Lund. Ebből parti a kompon amíg bírjuk 1 nap Tallinba, buli amíg bírjuk hazafelé:) All you can eat and drink kajapultok, 2000 diák, különböző bulik, szórakozási lehetőségek, nem alszunk sztem sokat.

Előttem párral voltak a francia ismerőseim, végig velük beszélgettem, de hátul volt a helyem, mondtam is a srácnak, mert nem szép dolog előre tolakodni, ha kevés jegy van. Végén mégis előrehívtak, mert ugye együtt regisztrálunk és akkor egy helyre szóljon a kabinjegy, ami igaz is volt:)

Jól esett a forró zuhany, mivel annyira átfagytam otthon, majd rögtön irány Helsinborg egy későbbi vonattal, erre kiderült hogy elmarad az aznapi előadás is. Hazafelé viszont Daniellel jót beszélgettünk, meséltem a hétvégéről, lángosról, ismerte. Malmö fesztivál egyik legjobb ennivalója a lángos állítólag:)

Mesélt a katonaságról, mert itt 1 évet még el kell, vagyis el lehet tölteni katonaként. Pénteken például a sittningen a mellett ülő lány egy évet a tengerészetnél tölt el, rádiós/morzésként. Szóval Stockholmtól északra volt katona, ahol volt úgy télen, hogy egy fagyott tó közepére bementek, lyukat csináltak és -18ban be a vízbe kötéllel majd ki. Utána törölközés után rohangálni kellett hogy felmelegedjenek, vésztartalékban volt egy szauna a tó szélén:) aztán mesélt egy Stockholmtól délre fekvő hegyről a hidegháború idejéből, amibe be tudnak menni a nagy katonai hajók és ott tudnak dokkolni atomtámadás idején is. Amúgy annak ellenére hogy semleges ország, nem veszik félvállról a katonaságot, sőt sok betonbunker van az országban, nem egy Albánia azért:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozyinsweden.blog.hu/api/trackback/id/tr931781207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása