HTML

subidubi Svédországban

Ez a blog remélhetőleg annak lesz érdekes, aki ismer, és érdekli mi is történik velem itt Svédországban vagy valahol a környékén:)

Friss topikok

Linkblog

7vége

2010.03.22. 14:08 Kozy87

Alagutas kirándulásra mentünk, ami elsőre izgalmasabbnak tűnt, de az alagút része nem volt az...

reggel Michael bement a mekibe ahol egy fiatalos csapat tagjaként egy nagyikorú nőci sürgött forgott, érdekes volt...

a nap legérdekesebb része az volt mikor Michael-t (tanárt) a helyi tanyavilágban lakik és láthattuk a két híres bak kecskéjét, amiket a kislánya nevezett el Hófehérkének és Hamupipőkének... :)

ezt követően mentünk az alagúthoz, ahol csak a látogatóközpontba mentünk be. 15 perces film végén körbevezetett minket egy nő rohanva a kiállításon, majd eltűnt...

amolyan 4-es metró történet lehetne, mert leállt, drágább lett, soha sem készül el történet ez is, ráadásul mérgező anyagot is használtak, ami miatt leállt jópár évig az egész. csak egy hatalmas fúrópajzsot használnak környezetvédelmi előírások miatt, mert túl sok lenne a talajvízszivárgás, akkor lehet kiszáradna a fenti fauna, így inkább legyen kész később... és végülis nem nekik van igazuk? mert utána kihúzzák a masinát és a másik alagutat is elkezdik, igaz kis része már kész van.

hazafelé körbenéztünk Bastad-ban, a svéd Tenis Open helyszínén, majd a csípős és baromi hideg szél fútta tengerparton. ennél jobban élveztük az egyik legszebb temészetvédelmi területet ami nem messze található Helsingborgtól egy fészigeten. Ködös, csupasz, néhol fás tengerpart titokzatosságal szépsége nagoyn megragadó, ide még eljövök és nem 20 percre mint akkor.

hazafelé nem tettünk egy gyors kitérőt Dániába, bár nem szálltunk le a kompról, mert csak az olcsó sör vezérelt minket így hajóztunk egyet és megvettük a centurion alapját az esti mókához. Szaunával kezdtük az estét, majd berendeztük a szobát a centurionhoz, ami igencsak jól sikerült, túléltük a centuriont, sőt talán picit többet is.:P

Felugrottam abban akoliban Slavikhoz, akik éppen kareokee-ztak a barátaival, így be kellett szállni, pláne hogy jó hangulatban voltam. Utána a haázigazdák leléptek a WHIP partyra, mi meg Slavikkal benéztünk  egy svéd folyosópartira:) ahol egy lakásavató buli volt, és megkaptuk a házigazdától, hogy "Ti meg kik vagytok? mi a fenét kerestek itt? viselkedjetek, oké?" fejezte be monológját rendkívül rokonszenvesen viselkedő csaj...

Utána irány haza, és pihenés. Igaz a szombatom elment a regenerálódásra, takarításra, és mikor már jól lettem, irány Asahoz, aki 100m-re lakik tőlem, vele dolgoztam a Wermlandben és aztán miután csinált egy enyhén szörnyű sminket nekem mentünk a Sittningre,melynek témája Tim Burton volt. Eszméletlen jó, hogy itt mindne második buli jelmezes, sokkal hangulatosabb így. igaz ez egy 3 fogásos vacsora volt, aztán kezdődött a buli, aminek elején maradtam,majd inkább leléptem, hisz Judit itt van Nórinál, és jó végre otthoni barátokkal találkozni:) esti trécsparti volt, ahol Nóri érdekes papírkákat ragasztott a laptopjára, minden egy-egy üzenettel, hát...:) Klosterben felugrottam egy beszélgetős buliba, de nem volt vmi jó... inkább pihenjunk. köv nap Brunch az OGs-ban, újfent új emberekkel találkoztam, érdekes volt nagyon.

Este vacsorát csináltunk Nórival és Judittal. Zöldségleves, petrezselymes krumpli köttbullarral, kakóscsiga, fagyi és johurtos süti volt a menü. Lehet hogy több volt a desszert mint a főfogás?!:) A vendégek udvariasak voltak, mert ízlett nekik a borsos leves, meg a kevéssé sós tésztájú kakaóscsiga, de csak azért volt sós mert a margarinban volt valamenniy és nos nem tettünk bele porcukrot. sokáig tojássárgáját sem a tésztájába, sőt, a tésztáját sütőbe akartuk tenni hűtő helyett. Tanulság?! receptet jól elolvasni figyelmesen és többször is:) Jó utat Judit és most már el lehet téríteni a gépet Csillu felé:)

jól sikerült az este, bár Laura igencsak sokat beszélt, temperamentumos columbiai... de kapott is bőven oltást:)

most már tanulnom kellene 10 óta de inkább elmentem futni és csak most látok hozzá.

vizsgákra fel!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozyinsweden.blog.hu/api/trackback/id/tr181859507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása